Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Flekkefjord hadde sin lakesefestival, og Mandals Skalldyrfestival var velkjent. Hva var mer naturlig enn Lund kommune med alle sine fine aurevann, skulle få sin egen Aurefestival ...

Ideen kom fra to medlemmer i Moi Musikkorps, Gunvall Skaaland og Svein Voilaas som brakte med seg tanken til daværende formann, Oddbjørn Gursli. Gursli tente på tanken, og han fikk med seg et enstemmig musikkorps i at dette var noe å satse på.

Lund Jeger- og Fiskeforening og formann Vegard Moi ble kontaktet, og sammen arrangerte de to organisasjonene tidenes første Aurefestival i juni 1993 - stille og beskjedent. Men arrangementet ga mersmak ...

Neste forsøk - i 1994 - ble flyttet til august, like etter fellesferien i håp og tro om stabile værfold. Flyttingen (og været) har gjennom årene vist seg å være vellykket, og siden nettopp 1994 - har festivalen som regel blitt avholdt i den andre helgen av august.

NorDan har vært en viktig støttebrikke til Aurefestivalen, og i tre årganger har festivalen direkte samarbeide med jubileumsmarkeringer fra og ved bedriften.

Kjente og kjære navn har gjennom årene gjestet festivalen. Navn som Ole Edvard Antonsen, Ingrid Bjørnov, Frode Aga, Harald Heide Steen jr, Steinar Albrigtsen, Scandinavia og Per Inge Thorkildsen har alle opptrådd i årenes løp.

I 2012 feiret festivalen 20 år.